Next Level VloerenVeelgestelde Vragen

Wij van Next level vloeren krijgen jaarlijks tussen de 400 en 700 klanten in onze showroom.

Sommige geïnteresseerde weten al een hoop over onze producten, maar er zijn natuurlijk ook leken die nog van niets weten.

Hieronder onze antwoorden op veel gestelde vragen.

Natuurlijk heeft u nog veel meer vragen, next level zal u daarin altijd een oprecht en eerlijk antwoord geven. Onze missie is een tevreden klant met een gietvloer volledig afgestemd op zijn wens.

Met Vriendelijke groet,
Het team van Next Level Vloeren

 • Wij vinden een gietvloer mooi alleen gietvloeren scheuren vaak klopt dit?

  Als eerste moeten wij u dan uitleggen dat een cementdekvloer of anhydriet vloer waaruit de meeste vloeren in woningen uit bestaat onderhevig zijn aan werking. De vloeren zetten uit als ze verwarmd worden (door zon en bijvoorbeeld vloerverwarming) en krimpen weer als deze afkoelen. Doordat de vloeren op kanaalplaten worden toegepast zal er door spanningen scheuren ontstaan in u dekvloer die zich doorzetten in mooie nieuwe vloer. Door een goede voorbereiding willen wij van next level dan ook dat deze scheuren voor het leggen van de gietvloer aanwezig zijn. Door het volgen van opstartprotocolen en opstookprotocolen kun je een hoop voorkomen. Echter garantie is er nooit, een dekvloer kan altijd scheurvorming krijgen die zichtbaar wordt in de gietvloer.

  Next Level Vloeren waarschuwt u daar vooraf voor, het is een blijft een risico

  Er zijn meerdere typen gietvloeren cementgebonden/polyurethaan en epoxy zijn hierin de meest voorkomende.

  Een cementgebonden gietvloer is een vloer die bestaat uit cement/zand/water of uit een pasta van cement en latex of acrylaat. Cementgebonden vloeren zijn starre vloeren dit type vloeren kunnen werking vanuit de ondervloer dan ook niet opvangen. Een scheur in de dekvloer zal 1 op 1 doorgezet worden in de cementgebonden gietvloer.

  In een cementgebonden gietvloer is een scheur dan ook geen gebrek, het is een onderdeel van de uitstraling.

   

 • Ik lees dat gietvloeren verkleuren mag dit?

  Gietvloeren bestaan er in verschillende prijsklassen, er zijn aromatische vloeren (uitleg volgt) en deels of volledig UV bestendige vloeren vaak met de term half alifatisch of volledig alifatisch aangeduid.

  Een aromatische gietvloer is een epoxy of polyurethaan gietvloer die bestaat uit een a en b component Het a component is het polyurethaan en het b component is een hars die ervoor zorgt dat het polyurethaan uithardt tot een vaste massa. Bij een aromatische gietvloer is het b component bruin van kleur en deze vloer zal bij UV-belasting sterk verbruinen, niet echt gewenst vandaar dat deze vloer niet door next level wordt verkocht, vaak worden deze vloeren door hun lage inkoopprijs wel gebruikt als tussen laag, als laatste laag wordt de vloer dan voorzien van een UV bestendige kleurcoating. Een vloer die ook door next level aangeboden wordt omdat de vloer prima te gebruiken is als slaapkamer vloer of voor grote projecten waarbij de prijs belangrijk is.

  Een alifatische gietvloer is een gietvloer waarbij het b component geraffineerd is tot een doorzichtige hars, deze vloeren zijn dan ook UV bestendig en zullen niet verkleuren in zonlicht.

  Een half allifatische vloer zal licht vergelen maar niet verbruinen zoals een aromatische vloer.

  Verkleuren UV bestendig vloeren dan niet, zoals de omschrijving al zegt nee niet door Uv-straling, echter kan de coating die gebruikt wordt om de gietvloer te beschermen in de loop van tijd wel iets vergelen door het gebruik, je praat dan over mechanisch verkleuring.

  Ook kunnen inhoud stoffen van kleden licht af geven op de vloer maar ook zuren en inkt een weekmakers zoals rubber kunnen vlekken op de vloer maken.

  Next level vloeren gebruikt de nieuwste coating, deze heeft de hoogste chemicaliën bestendigheid die er op dit moment is, maar ons advies is nog steeds om u vloer vrij te houden van de bovengenoemde stoffen. (Lees ook de richtlijnen die wij bij de offerte meesturen).

 • Waarom is er zoveel prijsverschil tussen de bedrijven een goedkope vloer moet toch slecht zijn?

  Een goedkopere gietvloer is niet per definitie een slechtere vloer, natuurlijk zal een lage prijs ergens vandaan komen. Lage overheadskosten en een laag advertentiebudget zijn de teksten die dan vaak gebruikt worden en ja natuurlijk zal dit voor een deel de prijs laag kunnen houden.

  Maar wat vaker gebeurd is dat er gewoon minder materiaal gebruikt wordt, een goede gietvloer bestaat uit minimaal 4 lagen namelijk een primer een schrap laag en dan de polyurethaan en de coating, 80 % van de vloeren worden in deze samenstelling gelegd.

  Waar zit dan het verschil? Geeft u gietvloer leverancier op de offerte aan hoeveel materiaal dus KG hij gebruikt (wij weten het antwoord meestal al NEE) het materiaal voor een gietvloer koop je in KG je kan de schrap laag/primer rollen met een roller en daar de cementdekvloer prima mee dichtzetten of een epoxy pasta met een wisser de vloer dichtwissen. Gebruik 200 gram met nog geen inkoopwaarde van 1,50 het polyurethaan mag je van de fabrikant al met 2,4 KG per m2 leggen inkoop 14 euro en dan 100 gram ultra matte coating en van boven heb je een mooie strakke gietvloer.

  Bij next level ziet of kiest u zelf de gewenste module om de gietvloer zo samen te stellen aan u eigen wens. Duurder nee niet per se ook de hierboven beschreven gietvloer wordt door ons verkocht, alleen voor de werkelijke prijs en als standaard gietvloer.

  Een goedkope vloer slecht? Nee dat niet maar alle waar is naar zijn geld en dat telt ook voor gietvloeren.

 • Onderhoudsadvies voor de PU Gietvloer of Woonbeton in uw woning.

  Dagelijks
  Wij adviseren zo vaak als nodig de vloer te stofwissen met een klam vochtige microvezeldoek of een stofzuiger met een parketborstel of te vegen met een zachte bezem.

  Dweilen
  Verder kunt u eenmaal per week bij lichte vervuiling met een licht vochtige microvezeldoek de vloer grondig afnemen. Eventueel met een toevoeging van de PU Cleaner.
  Vlek verwijderen

  Bij vlekkende spullen is het belangrijk dat u snel handelt. Eerst het overtollige vocht/vlek makende materiaal verwijderen. Probeer eerst de vlek met enkel schoon water te verwijderen, lukt dat niet dan kunt u vervolgens de vlek proberen te verwijderen met de Clean en strip.

  Wanneer u dit tijdig doet, is er doorgaans niets meer van de vlek te zien. Mocht er toch nog wat te zien zijn gebruik dan de vlek en weg box ( inbegrepen in het starterskit.

 • Intensieve reiniging van de gietvloer

  Na verloop van tijd kan het voorkomen dat er een soort filmlaagje van oud vuil en schoonmaakmiddel ontstaat. Dit lijkt soms erg lastig te verwijderen, maar niets is minder waar!

  Het is tijd voor een intensieve reiniging! Deze bestaat uit 3 stappen.

  1. Schoonmaken van de vloer.
  Maak de vloer goed nat en schrob alles goed los van de vloer. Maak gebruik van de Clean en strip om het vuil beter op te lossen.

  2. Laat de Clean en strip nog even zijn werk doen.
  Mocht de vloer inmiddels alweer droog zijn maak deze dan weer opnieuw goed nat voor de laatste stap!

  3. Haal het vocht van de vloer af!
  Haal het vocht van de vloer middels een waterzuiger. Daarmee zuigt u niet alleen het vocht van de vloer, maar ook het vuil en schoonmaakmiddel.

 • Dr. Schutz starterskit

  Alle middelen die u nodig heeft voor het onderhouden van uw vloer en het verwijderen van vlekken. Alles verpakt in een handzame en makkelijk op te bergen emmer!
  Dit pakket heeft naast de bekende schoonmaakmiddelen voor het wekelijks en het periodiek schoonmaken, ook een vlekken set. Deze set is een combinatie van 3 middelen. Ieder middel is geschikt voor een ander soort vlek! Op de bovenkant van de emmer kunt u vinden welke vlek u heeft, en met welk middel u dit kunt verwijderen.
  Een echte “must have” bij een ongelukje!

 • Aanvullende tips

  Viltjes
  Bescherm uw vloer tegen krassen door middel van viltjes onder al uw meubels welke contact maken met uw vloer. Objecten optillen en niet verschuiven. De best geteste viltjes zijn de viltjes van ScratchNoMore.

  Schoonloop mat
  Door het plaatsen van een schoonloopmat bij uw entree zorgt u ervoor dat 90% van het vuil niet op uw vloer komt. Hoe groter uw schoonloopmat des te minder vuil er op uw vloer terecht komt.

  Bureaustoel
  Voorzie uw bureaustoelen (en alle anderen rollende stoelen/kastjes) van wielen voor harde vloerbedekkingen. Ook deze wieltjes kunt u vinden bij ScratchNoMore.

  Schoenstrepen
  Schoenstrepen en strepen van rubberen wieltjes zijn gemakkelijk te verwijderen met vocht en een microvezeldoek. Laat de strepen niet te lang zitten, het rubber kan in de vloer trekken.

  Kleden
  Indien u van plan bent een kleed aan te schaffen bekijk dan eerst de specificaties of deze geschikt is voor een gietvloer. Bij twijfel adviseren wij om wit vilt onder het kleed te plaatsen. U kunt ook Next Level Vloeren raadplegen.

  Gebruik geen schuursponzen, borstels, zeep en chloor e.d. hiermee kunt u de toplaag van de gietvloer beschadigen.